Op de tast in Maassluis

Maak kunst & cultuur toegankelijk!

Wat als je weinig tot niets kunt zien of niets kunt horen? Dan ben je afhankelijk van de zintuigen die wél voor je werken. Al snel ga je dan op de tast door het leven…

Beleven is voor iedereen

Maar op de tast is zo veel meer dan alleen aftasten. Écht op de tast is beleven, aanvoelen, interpreteren en verwerken. Op een manier die voor jou het beste werkt.

Tijdens Op de tast in het douanehuisje nemen we je een maand lang mee door kunst- en cultuurbeleving voor, door en met doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden. Want wij maken kunst en cultuur in Nederland graag toegankelijk!

Beleef ‘Op de tast’ in november

Woensdag 4 november 2020 opent het douanehuisje zijn deuren als nooit tevoren. We gaan volledig ‘Op de tast’! Ben jij er ook bij?

Dompel jezelf onder in het beleven van kunst met al je zintuigen. Ervaar wat er nog overblijft van een kunstwerk wanneer je het niet goed kunt zien en hoe een goede beeldbeschrijving of het betasten van kunst de algehele beleving verrijkt. De tijd vliegt voorbij tijdens al het beluisteren, betasten en beleven.

Om aan alle maatregelen te kunnen voldoen en een veilig en gezond bezoek te kunnen garanderen hebben we de aanvullende activiteiten geschrapt en gaan we vooral genieten in het douanehuisje! Hier mogen maximaal 3 personen tegelijk naar binnen en vragen we je handen bij binnenkomst te ontsmetten. Het dragen van een mondkapje wordt zeer gewaardeerd.
De kunst waaraan gevoeld kan worden en alle attributen zullen na gebruik ontsmet worden. En we bieden handschoentjes aan indien gewenst.

De tentoonstelling ‘Op de tast’ bezoeken kan de gehele maand november op deze dagen:

  • Woensdag 10:00-14:00u
  • Zaterdag 14:00-17:00u
  • Zondag 14:00-17:00u

Wil jij graag een uitgebreide rondleiding met persoonlijke begeleiding? Of kom je liever beleven zonder prikkels van andere bezoekers? Neem dan gerust even contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezichtiging buiten de openingstijden. Stuur een mailtje naar elvera@mikxs.nl.

We ontvangen je graag vanaf 4 november 2020 in het douanehuisje in Maassluis!

header op de tast door Maassluis Mikxs

We houden je graag op de hoogte

Schrijf je hieronder in voor onze updates, dan ben je als eerste op de hoogte van alles rondom Op de tast door Maassluis!

(Optioneel)

Bekijk hier de privacyvoorwaarden nog eens.