Een Rotterdams gebaar

Luisteren lukt beter als je slecht ziet. Net als de trein onder je voeten voelen op station Blaak. En wat ik ook rook in de markthal, het was geen Rotterdamsche Oude!   

Vorige week maakte ik twee buitengewone wandelingen door Rotterdam. De eerste met verschillende brillen op die een visuele beperking en blindheid simuleerden. Wat een eyeopener! Fijn om in de oase van het Blaakse Bos bescherming te ervaren tegen de directe kakafonie van de stad. Ook prettig: als iemand die je vertrouwt je stevig bij de arm neemt als je alleen licht en donker ziet –wat ik best rustgevend vond, trouwens. Wel stonden mijn andere zintuigen op scherp met de verschillende  brillen op. 

Tijdens de tweede wandeling begeleidden twee dove vrouwen de groep door de stad. Ze namen ons mee in de cultuur en geschiedenis van dove mensen in Rotterdam. Fascinerend!  Ik leerde een paar gebaren zoals het gebaar waaraan het personage in de tekening denkt. Het betekent ‘Rotterdam’ en stelt de boeg van een schip voor. 

Ik hou van het ontdekken van nieuwe werelden!

Veel dank aan de organisatie door Elvera van Leeuwen en Kachiri van Zwam van stichting Oren en ogen tekort en Mikxs. En dank aan Gera Vonk-Huisjes voor de gebarenworkshop.  

Mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam in de week van de Toegankelijkheid. 

Van dit soort initiatieven gaat mijn idealistische hart sneller kloppen! 

Vind je dit een aansprekende tekening? Mooi, want ik be*teken ook graag iets voor jou. Meer werk en informatie vind je op mijn website www.jikkekuiper.com en de nieuwste illustraties staan op mijn openbare instagramprofiel

info@jikkekuiper.com
Insta https://www.instagram.com/jikkek/
Li linkedin.com/in/jikkekuiper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.