En dubbele lancering is dubbel feest!

We zijn heel blij dat we kunnen melden dat de datum voor de lancering van het nieuwe programma “Ongezien” in Boijmans vast staat. Op 15 mei gaan de deuren open voor de blinden en slechtzienden, en dat is nog niet alles. We zijn vooral erg blij dat er op diezelfde middag nog een nieuw programma wordt gepresenteerd. Het programma van museum in gebaren gaat ook van start bij Boijmans onder de naam “Ongehoord”. Zonder dat we er heel veel energie in hebben moeten steken komt toch stiekem onze droom uit. Een toegankelijker museum voor blinden en slechtzienden, en doven en slechthorenden.

Tijdens de kennismaking met Boijmans en het de training Oren en Ogen tekort die we bij hen als pilot wilde uitproberen, hebben we het initiatief van Museum in gebaren ook aan het licht gebracht. Dit hebben zij met beide handen aangepakt. Boijmans heeft zich aangesloten bij de tweede ronde met musea die rondleidingen in gebaren gaan geven. Twee dove dames hebben een opleiding gevolgd tot museumgids en zijn nu druk bezig om de collectie van Boijmans te leren kennen. Op 15 mei zullen zij, Gera en Selena, hun eerste rondleiding in gebarentaal gaan geven. Het mooie is dat Selena voor ons geen onbekende is. Zij was de gene die in ons eerste gebarenfilmpje meer mocht vertellen over “Het melkmeisje” van Johannes Vermeer. Kijk maar eens in het bericht van 30 november 2016, waar zij staat te gebaren voor de camera.

Wij kijken uit naar de lancering van Ongezien en Ongehoord op 15 mei in Museum Boijmans van Beuningen. Komen jullie een kijkje nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.