Horen met je ogen en zien met je oren!

Toegankelijkheid van kunst en cultuur, dat is waar Mikxs voor staat. Als er dan een mooi evenement langskomt dat hier helemaal aan voldoet dan besteden we daar graag aandacht aan. Want natuurlijk kunnen mensen met een visuele of auditieve beperking altijd deelnemen aan een culturele activiteit, maar ze zullen hier niet altijd optimaal van kunnen genieten. En omdat zelfredzaamheid hoog in het vaandel staat, willen ze ook niet altijd moeten vragen naar eventuele hulpmiddelen waardoor ze optimaal kunnen genieten van een voorstelling. Theaterfestival Boulevard heeft dat heel handig aangepakt op hun website. Ze hebben de mogelijkheid ingebouwd zodat je kunt zien welke voorstellingen toegankelijk zijn door de extra hulpmiddelen die hierbij aanwezig zijn.

Waarom zou je als dove naar een toneelvoorstelling gaan op het Theaterfestival Boulevard?

Waarom niet? Ze hebben bij een aantal voorstellingen een gebarentolk geregeld en er zijn zelfs voorstellingen met boventiteling. Speciaal voor deze doelgroep is er op 12 augustus zelfs een gebarencafé georganiseerd. En oké, als blinde heb je daar helemaal niets aan. Maar ook daar hebben ze aan gedacht want er zijn voorstellingen met audiodescriptie. Zo komt een voorstelling niet alleen tot leven door de prachtige muziek of teksten die je hoort, maar wordt het verbeelde ook vertelt.

Toegankelijkheid is waar het Theaterfestival Boulevard naar streeft. Niet alleen de voorstellingen zijn toegankelijk, ook helpen ze de mensen graag hun weg te vinden naar en op het festival terrein. Mocht je hulp nodig hebben met bijvoorbeeld het vinden van de route, of geen begeleider hebben, dan staan  vrijwilligers klaar om je te helpen! Dus denk je dat dit weleens een leuke onderbreking van de vakantie zou kunnen zijn voor jou. Neem dan vooraf gerust contact op met de toegankelijkheidsmedewerker Marieke Huysmans. Ze denken in Den Bosch graag mee en zoeken met jou naar de beste plek in de zaal om van de voorstelling te genieten. Voor al je vragen, opmerkingen en aanmelding voor specifieke activiteiten kun je mailen met toegankelijkheid@festivalboulevard.nl

Laat dit festival niet zomaar aan je voorbijgaan, bezoek de website www.festivalboulevard.nl  en ontdek hoe je kan gaan horen met je ogen en zien met je oren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.