Inspiratie

Leuke berichten en inspirerende verhalen die weerspiegelen waarom wij met zoveel plezier werken aan de toegankelijkheid van kunst en cultuur voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking.

Wie zegt dat?

Voor Museum van Loon hebben we een bijdrage mogen leveren aan een speciale ochtend voor mensen met een visuele beperking.

Kerstwens

Er zijn mooie initiatieven gestart in 2022 die kunst en cultuur toegankelijker maken voor mensen met een visuele beperking. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van heb kunnen zijn en ga in 2023 verder om hier mijn steentje in bij te dragen.

Voelbaarschilderij

Wat is er nodig om een kunstwerk voor iedereen toegankelijk te maken? Dan wil men het kunstwerk ook écht kunnen voelen.

Op de tast in Maassluis

Tijdens ‘Op de tast in het douanehuisje’ de gehele maand juni 2020 in Maassluis kun je niet alleen in het douanehuisje genieten van kunst & cultuur, maar ook rondom het douanehuisje! Zo zijn we een mooie samenwerking aangegaan met Museum Maassluis.

Aan tafel met de doelgroep

Wie weet er beter wat er voor ze nodig is dan de doelgroep zelf, dat is wat ik me elke dag afvraag als ik werk aan nieuwe plannen. Gelukkig zijn er genoeg momenten waarop de doelgroep ons een kijkje geeft in hun wereld en we weer iets bijleren.

VN Ambassadeur

We zetten ons in om het VN verdrag voor de rechten van personen met een handicap waar te maken

Escher

Steeds meer musea in Nederland gaan aan de slag met de toegankelijkheid van de collectie voor blinden en slechtzienden. Mooie initiatieven die wij omarmen. Soms door er alleen aandacht aan te geven in de sociale media. Maar soms krijgen we de gelegenheid om er een steentje aan bij te dragen.

Kokerkoken

En dan ineens is de wereld een stuk kleiner, niet groter dan een koker. De omgeving kun je niet meer opnemen in 1 oogopslag. De ene oogopslag is niet meer dan het eind van de straat, de bovenkant van een deur of het gezicht van de persoon die voor je staat. Iemand zoeken in de ruimte lukt niet door even rond te kijken. Ik voel me vreemd als ik de kamer afscan, op zoek naar diegene waar ik de wijn voor ingeschonken heb. Ookal is nog niet iedereen aanwezig, ik overzie het nu al niet meer.

Klik hier

Het kan je niet ontgaan zijn want het nieuws en de kranten staan er vol van. Ook als websitebouwer ontkom je niet aan de vraag: “Hoe toegankelijk is je website voor mensen met een leesbeperking?” Vaak schort het daar behoorlijk aan. Erg gek is het eigenlijk niet want als er iets visueel is ingericht, is het een website.

Studio-i

2018 is goed van start gegaan als het aankomt op het toegankelijker maken van musea in Nederland. Waar ik eerder zelf nog een grote zoektocht heb moeten doen op het internet om de juiste instanties en informatie bij elkaar te verzamelen over het onderwerp, is er nu Studio Inclusie; het platform voor inclusieve cultuur!