Op de tast en Museum Maassluis slaan de handen ineen!

Tijdens ‘Op de tast in het douanehuisje’ de gehele maand juni 2020 in Maassluis kun je niet alleen in het douanehuisje genieten van kunst & cultuur, maar ook rondom het douanehuisje! Zo zijn we een mooie samenwerking aangegaan met Museum Maassluis.

Kunst & cultuur voor iedereen

De samenwerking met Museum Maassluis was al vanaf moment één een logische stap. De visie en missie van Museum Maassluis sluiten namelijk naadloos aan bij de boodschap die wij met ‘Op de tast in het douanehuisje’ willen verspreiden. Zo wordt het sfeervolle en eigentijdse museum in hoofdzaak gedragen door vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben een belangrijke rol in de ontvangst en begeleiding van bezoekers. Met hart en ziel vertellen zij over al het moois dat Maassluis te bieden heeft. En dat enthousiasme zorgt dat iedereen zich welkom voelt in Museum Maassluis.

Zelfstandigheid, zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid staan hier hoog in het vaandel. Drie pijlers die wij ook voor onze doelgroep nastreven, omdat mensen met een visuele- en/of auditieve beperking zelfstandig naar een museum moeten kunnen. Kunst en cultuur in Nederland moet gewoon toegankelijk zijn voor iedereen, het liefst zo snel mogelijk!

Hier mag je de kunst aanraken

Met veel plezier hebben wij Museum Maassluis kennis laten maken met Jan Anoniem. Deze kunstenaar brengt met zijn expositie I-m-perfekt de verschillen en overeenkomsten tussen mensen met en zonder beperking in een Sociaal Duurzame Samenleving in beeld. Museum Maassluis omarmt dit volledig en heeft Jan Anoniem dan ook een warm onthaal gegeven. Er is een prachtige ruimte ter beschikking gesteld waar hij in juni zijn expositie zal tonen!

Dat wat in een museum normaal gesproken uit den boze is, mag bij de kunst van Jan Anoniem juist wel. Deze bijzondere kunstenaar nodigt je uit om aan de kunst te voelen. Want aanraken is beleven! En dat kun je de gehele maand juni doen in Museum Maassluis tijdens de tentoonstelling I-m-perfekt. Ook kun je Jan Anoniem ontmoeten!

Zet ‘m in je agenda!

Op de tast zet zich in om kunst & cultuur in Nederland toegankelijk te maken voor iedereen. Wij willen jou als goedhorende en goedziende Nederlander van dichtbij mee laten maken hoe we hier met zijn allen aan kunnen bijdragen. Daarom nemen wij de gehele maand juni 2020 het douanehuisje in Maassluis over. Ga naar www.opdetast.nl voor alle data!