Onbeperkt Tetar

Rondleiding ‘Goed gekleed’

Ontdek een inclusieve museumervaring met het Museum Paul Tetar van Elven! Tijdens de ‘Onbeperkt Tetar X Goed Gekleed’ rondleiding konden onze vrijwilligers een persoonlijke en toegankelijke ervaring bieden aan alle bezoekers, inclusief degenen met een visuele beperking.

Met haar neus op de stof bekijkt een mevrouw de stof van een japon tot in details

Helaas waren er twee ziekmeldingen, maar dat opende juist de deur voor een intieme en gepersonaliseerde rondleiding. Ron nam ons mee op een reis door de museum geschiedenis en het prachtige gebouw, terwijl Marieke ons meenam op een betoverende verkenning van de schitterende japonnen uit de ‘Goed Gekleed’ tentoonstelling, waarbij voelen centraal stond. Van 18e-eeuwse japonnen tot lichtbruine zijden kinderjurkjes, we dompelden onszelf onder in diverse mode-epochen. Een hoogtepunt was de paarse kamer, waar we niet alleen 18de-eeuwse kostuums konden bewonderen, maar ook de stoffen konden voelen, zowel van de japonnen als van de wandbekleding. De speciale audio-descriptie van de jurken maakte de ervaring compleet. De bezoekers waren onder de indruk en dankbaar voor deze bijzondere rondleiding!

Wil jij ook deze unieke ervaring beleven? Meld je aan via de website van het museum of stuur een e-mail naar tetar@hetnet.nl. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!