De dag van de witte stok

Vandaag is het de Internationale dag van de Witte Stok. Als bijna 50 jaar staat deze dag in het teken van de stok die blinden en slechtziende helpt zelfstandig door het leven te gaan. De witte stok staat symbool voor de zelfstandigheid.

Deze dag staat voor ons symbool voor de sprong die we wagen; een sprong in het diepe met als enige hulp de ervaring van onze doelgroep: door de gesprekken die we voeren, de ervaringen die we op doen en de verhalen die we lezen, horen en bekijken. Wij beleven deze nieuwe wereld en verbazen ons over kleine dingen. We hebben grote dromen maar als onze projecten een bijdrage leveren, hoe klein ook, aan de zelfstandigheid van mensen met een visuele of auditieve beperking, dan hebben wij ons doel bereikt.

Zoals blinden met de Witte Stok autobestuurders en voetgangers laten zien dat ze een visuele beperking hebben, vestigen wij van Mikxs de aandacht op problemen waar onze doelgroep tegenaan loopt. Door onze belevenissen met jullie te delen maken we die problemen zichtbaar en hopen we dat iedereen zich kan verplaatsen in hun wereld.

We willen mensen samenbrengen zodat ze van elkaar kunnen leren. Dat zullen we doen in onze activiteiten maar ook in de blogs en tweets. Bizarre verhalen verbazen ons nu al dagelijks en gek genoeg gaan die vaak over, voor ons, heel normale dingen. Handelingen waarbij je vergeet dat deze voor onze doelgroep helemaal niet zo normaal zijn. Wanneer je ons volgt op facebook, twitter , via onze website of blog kun je dat allemaal meebeleven. Wij nemen jullie graag mee op ons nieuwe avontuur.