Laat je horen!

Verkiezingen, het draait allemaal om stemmen. Van een kleine stemming binnen een gezin over wat er gegeten wordt vanavond, tot het stemmen voor een onafhankelijk Catalonië in Spanje; het is niet weg te denken uit de huidige maatschappij.  Een like op Facebook, een retweet op Twitter, het zijn allemaal vormen van het uiten van onze mening en het laten horen van onze stem. Soms moet je stemmen werven om je dromen waar te kunnen maken, je doel te kunnen bereiken. Of dat nu is om zeker te weten dat je vanavond patat eet, je de Voice of Holland wordt, je meer salaris krijgt of zelfs kan bijdrage aan de onafhankelijkheid van je vaderland, je stem uitbrengen kan van grote betekenis zijn.

Van augustus tot en met september stonden de activiteiten van Mikxs geheel in het teken van stemmen. Na een nominatie voor de RAAK stimuleringsprijs moesten we aan de bak. Alleen met voldoende stemmen zou de eerste prijs binnengehaald kunnen worden. De eerste week was dat nog een eitje; alle familie, vrienden en kennissen werden gevraagd om hun stem uit te brengen. We maakten een vliegende start. Bij elke stem die werd uitgebracht groeide ons percentage op de site van de RAAK stimuleringsprijs en al binnen twee dagen hadden we de leiding genomen in de race. Maar ook de concurrentie zat natuurlijk niet stil en er moest campagne gevoerd worden. Net als bij grote verkiezingscampagnes maakten we ons zichtbaar . Regelmatige berichtgeving op de sociale kanalen en ook interviews met kranten vulde de dagen. Zo’n wervingscampagne is superleuk om te doen, maar het vergt ook een hoop tijd. Met nog een week te gaan, keken we tegen een achterstand van 6% aan. Tijd voor een eindspurt dus. We gingen letterlijk de straat om onze laatste stemmen te verzamelen!

11 september was het zover, door de stemmen van vrienden, kennissen, familie, collega’s en iedereen die we hebben weten te overtuigen van het belang van ons plan, hebben we de eerste prijs binnen weten te halen. 189 stemmen maakte het verschil, 189 mensen die wij misschien wel persoonlijk hebben gevraagd om op ons plan te stemmen. Dat verschil maakt dat we trots zijn op de campagne die we hebben gevoerd. Het kostte tijd en heel veel energie, maar we krijgen er ook zo veel voor terug.

Zijn we nu klaar met stemmen? Ja en nee. Eigenlijk is het pas net begonnen! Nu gaan we stemmen welk kunstwerk we gaan verrijken in de rondleiding. We zoeken het stemgeluid van mensen die ons kunnen helpen de training voor de museumgidsen vorm te geven. We zoeken stemmen vanuit de doelgroep die hun mening willen geven over de nieuwe rondleiding, die stemmen kunnen ons project naar een hoger niveau tillen.

Iedereen zijn stem telt! En hoe je die wilt doen gelden dat laten we graag aan jouzelf over. Maar laat je stem horen, want alleen dan kan jij je mening geven, je doel bereiken en misschien wel je onafhankelijkheid bevechten.

Stralende winnaars van de RAAK stimuleringsprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.