Museum Boijmans van Beuningen

In mijn strijd om musea toegankelijker te maken heb ik een partner gevonden

Tijdens de vele gesprekken die ik voer om het project “Oren en Ogen tekort” van de grond te krijgen, heb ik onder andere gesproken met Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het museum heeft een prachtig educatieprogramma voor jong en oud, maar een mooi programma voor blinden en slechtzienden hebben ze nog niet. Door te vertellen over mijn plannen en hoe ik die tot uitvoering wil brengen, heb ik hen kunnen enthousiasmeren. We hebben gesproken over een samenwerking in dit traject en zien daarin genoeg mogelijkheden. Om dit financieel te kunnen regelen hebben we het plan ingediend bij de RAAK stimuleringsprijs. Dit kreeg een mooi vervolg. Op 11 september 2017 heeft het Museum de eerste prijs in ontvangst mogen nemen waarmee de deuren zijn geopend naar onze samenwerking. Dit alles heeft veel publiciteit opgeleverd waaronder een mooi interview bij Pop up TV waarin we konden uit leggen wat het project Oren en Ogen tekort inhoud. Kijk het gerust eens terug!