Door het te beleven gaat het leven

Het begon met een bezoek aan het Muzieum in Nijmegen waar ik tijdens de expeditie ribbelroute zelf kon ervaren hoe het is om met een visuele beperking je weg te vinden in de stad. Dat was het moment waarop ik me realiseerde dat je het pas echt gaat begrijpen als je het zelf hebt ervaren: Door het te beleven gaat het leven.

De weg naar het onbekende

Toen ik in 2015 besloot om minder te gaan werken, om zo naast mijn vaste baan in de grafische industrie ook iets voor mezelf te beginnen, had ik niet kunnen vermoeden dat mijn ideeën uit zouden groeien tot wat Mikxs nu is. Ik startte mijn zoektocht vanuit het niets. Ik had geen idee wat ik wilde gaan doen, maar wist alleen dat ik creatief bezig wilde zijn en mensen écht wilde kunnen helpen. Maar wie zat er op mijn hulp te wachten?

Tijdens de workshops en trainingen besteed ik veel aandacht aan bewustwording. Door mensen zelf met een simulatiebril te laten ervaren hoe het is om slechtziend te zijn, of door ze te laten communiceren zonder woorden, ervaren ze zelf wat er mist om echt te kunnen genieten. Door verhalen te delen van ervaringsdeskundigen, of hen die zelf te laten vertellen door ze mee te nemen tijdens een bezoek aan een opdrachtgever, valt het kwartje. Dat moment is elke keer weer een feestje. Iets kunnen betekenen voor een opdrachtgever, die dan weer iets voor een ander kan doen, daar haal ik mijn energie uit.

Uitbreiding van het team

Inmiddels groeit de vraag naar onze diensten en kan ik het niet meer alleen. Daarom heb ik wat mensen om me heen verzameld waarmee ik kan samenwerken en die ik kan inzetten als mijn agenda vol loopt. Maar ook om samen projecten op te pakken zodat we nog efficiënter kunnen werken.

Daarnaast breng ik mijn klanten regelmatig in contact met experts die gespecialiseerd zijn in specifieke toegankelijkheidsaspecten zoals toegankelijke websites, routegeleiding, audiotours of tactiele materialen. Alleen samen kunnen we het beste resultaat bereiken.

Met ons team staan we klaar voor iedereen die iets wil betekenen in een toegankelijke cultuurbeleving voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking. Van het kleine buurtmuseum om de hoek, tot de grotere instellingen; wij helpen graag iedereen.

Gaan we samen aan de slag?

Want hoe groot of hoe klein je ook bent, jij wilt toch ook iedereen de optimale cultuurbeleving geven?

Laten we kennismaken Kijk wat wij voor jou kunnen doen