Iris Erkelens

Ruimtelijk ontwerper

Iris heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze leerde over interieurarchitectuur. Ze is gepassioneerd over het vertellen van verhalen in ruimtes, en ze houdt rekening met alle zintuigen. Dat maakt haar werk interessant en interactief voor mensen die meer willen ervaren dan alleen lezen en kijken.

Een vrouw met stijl blond haar tot haar kaaklijn en een lichte glimlach

Iris is een ervaren ontwerper van tentoonstellingen en heeft veel ervaring in de culturele sector. Ze gelooft dat zintuiglijke ervaringen voor iedereen waardevol zijn, omdat iedereen graag iets beleeft. Zelf is ze dyslectisch, dus ze leest liever niet. In plaats daarvan zoekt ze naar manieren om informatie op andere manieren over te brengen, bijvoorbeeld door iets te voelen, te ruiken of te luisteren naar muziek. Dat geeft haar een extra oog voor toegankelijkheid. Of het nu gaat om advies over de indeling van een museumruimte of om het vertalen van museumcollecties naar zintuiglijke ervaringen, Iris staat klaar om creatieve oplossingen te bedenken.

Wat Iris voor u kan doen

Iris kijkt graag samen met u naar uw collectie en biedt advies op maat. Afhankelijk van uw collectie kan ze een vertaling maken die alle zintuigen prikkelt, of een replica om het verhaal achter de collectie voor iedereen toegankelijk te maken. Ze kan ook snel en eenvoudig voelbare plattegronden maken van uw instelling, zodat bezoekers een idee krijgen van de ruimte. Haar doel is om ruimtes en collecties toegankelijker te maken voor iedereen.

Maak ook kennis met de rest van ons team

We hebben nog meer gezellige mensen die ondersteunen bij het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor iedereen.