Kachiri van Zwam

Educator en artmoderator

Als educator en art mediator breng ik kunst en publiek samen. Dit doe ik door kunsteducatieve programma’s te ontwikkelen en uit te voeren voor een diversiteit aan doelgroepen; op scholen, in de stad, in musea en andere culturele instellingen.

Daarnaast hecht ik veel belang aan toegankelijkheid binnen de culturele sector. Toegankelijkheid voor iedereen, maar specifiek voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking.

Een witte vrouw met lang donkerbruin haar dat ze in een staart draagt. Ze heeft grote glimmende zilveren oorbellen in en draagt een bril met rood montuur, dezelfde kleur als haar shirt. Hier overheen draagt zij een grijs colbert

Hoi! Ik ben Kachiri van Zwam en ik werk op projectbasis samen met Elvera. Ons beider doel: er voor zorgen dat mensen met een visuele en/of auditieve beperking minder (symbolische en werkelijke) drempels tegenkomen als zij een museum of andere culturele locatie willen bezoeken. Binnen al mijn werkzaamheden ben ik bezig met de communicatie tussen kunst en publiek. Niet alleen inhoudelijk, maar (juist) ook praktisch: voordat je bepaalt waarover je met mensen communiceert is het noodzakelijk te bedenken hoe die communicatie plaats kan vinden.

Als je slecht ziet en daardoor niet weet hoe een schilderij er uit ziet, of je kunt niet horen waardoor een video zonder vertaling van audio niet te volgen is, dan gaat het plezier rondom kunst al gauw verloren. Door organisaties kennis te laten maken met deze doelgroepen en te ondersteunen in het verbeteren van toegankelijkheid, helpen we dat te voorkomen.

Maak ook kennis met de rest van ons team

We hebben nog meer gezellige mensen die ondersteunen bij het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor iedereen.