Kunst op de tast

Event bij museum Beelden aan Zee

Op maandag 13 mei 2019 was ik als host aanwezig bij het event “Kunst op de Tast ” in museum Beelden aan Zee. Op deze middag opende het museum speciaal zijn deuren voor mensen met Usher en slechtzienden. Tijdens een mooi programma stond de beleving van kunst centraal.

Handen voelen aan een kunstwerk gemaakt van botten en metaal.
twee dames met een blinddoek kneden klei met hun handen
Deelnemers tijdens een workshop waarin ze met klei een voorwerp hebben nagemaakt

Na een warm welkom door gastheer Casper en gastvrouwen Anneke en Annelies heeft de groep gezamenlijk de film “Een gevoel van zwart” bekeken waarna er gelegenheid was om de Kunstenaar George Kabel vragen te stellen. Aansluitend gingen de deelnemers zelf aan de slag om “kunst” op de tast te verkennen en het beeld wat ze daarbij gevormd hadden om te zetten in klei. Tijdens het bespreken kwam duidelijk naar voren hoe erg de mens een beelddenker is, en niet op het gevoel tast.

Met de opgedane kennis en na een heerlijk bakkie koffie met wat lekkers, was het tijd om het museum in te gaan. Tijdens een rondleiding door de vaste collectie en de tentoonstelling “Carel Visser: GENESIS”, konden de deelnemers sommige werken ook met de tast verkennen. De discussies die daarbij ontstaan over wat iets moet voorstellen zijn erg interessant en geven een duidelijk beeld hoe lastig het is om iets op de tast te verkennen en er een goed beeld van te vormen. Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar kust, maar voelt ook op zijn eigen manier.

Tijdens een borrel met heerlijke nootjes en olijven, hebben we op het terras in de zon nagepraat. Een prachtige middag waar iedereen van heeft genoten. Ook wij hebben enorm genoten en hebben weer bijgeleerd van de deelnemers. De gesprekken met de doelgroep leveren ons elke keer weer waardevolle informatie op zodat we bij het volgende event nog beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften.

Wij maken jouw ervaring op maat

Je kunt bij ons terecht voor onze standaard workshops. Maar het is ook mogelijk om een ervaringsworkshop op maat te maken. Niets is te gek voor ons, we denk graag mee over een creatieve invulling.

Contact ons voor de mogelijkheden