Deelgenotendag Oor en Oog

Voor mensen met een dubbele beperking

Klant: Oogvereniging

De opdracht: Meerdere keren per jaar organiseert een team van enthousiaste leden een deelgenotendag voor de leden van de OOR- en OOG-afdeling van de Oogvereniging. Dit zijn mensen met een dubbele beperking. Ze zijn blind of slechtziend in combinatie met doofheid of slechthorendheid. Voor elke activiteit kiezen ze een andere provincie en in oktober 2022 was Zuid-Holland aan beurt, de provincie waar wij gevestigd zijn.

In april benaderden José en Helma Elvera dan ook met de volgende vraag:
Helma en ik (deelgenotenteam OOR&OOG) hebben de ‘opdracht’ gekregen om weer een contactdag te organiseren. Zelf denken we die te doen in september. En dachten we meteen aan jou:-) Doe je nog iets op dit gebied?

Een vrouw voelt aan een beeld waarvan ze nog net de bovenkant kan voelen
Twee dames en een geleidehond voelen aan een keramieken beeld.

Met de boot naar een expositie in een kas

De uitvoering: Wij houden wel van een uitje en helpen graag bij het organiseren hiervan. De samenwerking was dan al gauw beklonken en we hadden wilde plannen. Het idee was in ieder geval om iedereen met een boot op te halen bij het Centraal station in Delft en dan op de boot te lunchen terwijl we naar een bestemming voeren. De bestemming had wat meer voeten in de aarde, want de vele mooie ideeën konden allemaal niet om verschillende redenen. Uiteindelijk zouden we in Delft een bezoek brengen aan ‘Royal Delft’,  waar het Delfts Blauw aardewerk wordt gemaakt.

Klant aan het woord

Helma Pascaud over de samenwerking:

Wij hebben al verschillende leuke reacties gehad. Zelfs van een dametje die er graag nog eens heen wilde met slechtziende vrienden en wat info vroeg over de beeldenkas.

Wij maken jouw ervaring op maat

Je kunt bij ons terecht voor onze standaard workshops. Maar het is ook mogelijk om een ervaringsworkshop op maat te maken. Niets is te gek voor ons, we denk graag mee over een creatieve invulling.

Contact ons voor de mogelijkheden