Op de tast in het Douanehuisje

Klant: Eigen project

De opdracht: Om meer bekendheid te geven aan hoe het is om kunst en cultuur te beleven met een beperking, besloot Elvera in 2020 een tentoonstelling te maken in het Douanehuisje in Maassluis. Een klein huisje  wat elke maand beschikbaar wordt gesteld aan een andere kunstenaar  om zijn of haar werk daar te tonen. Het was dan ook een eer om hier één maand lang alle bezoekers onder te dompelen in een ‘andere’ kunstbeleving.

Het idee was om rondom de tentoonstelling ook allerlei activiteiten en workshops te organiseren, maar helaas gooide corona roet in het eten. De tentoonstelling is uiteindelijk drie weekenden open geweest maar  heeft toch veel positieve reacties opgeleverd. Met dezelfde opstelling hebben we ook in Nootdorp in 2021 het publiek verrast tijdens de Atelierroute door het dorp.

Een reliëf van een deel van het schilderij 'het melkmeisje' van Vermeer, dat op de achtergrond te zien is.
Een rek met brillen en audiotour podcatchers, vergrootglazen en uitleg hoe alles werkt

Het was fijn om deze bijzondere tentoonstelling te zien, te horen en te voelen!

Bezoekers over de tentoonstelling

Mooie, duidelijke uitleg voor mij en mijn blinde man. Heel inlevende situatie”

“Op de tast, wat een bijzonder expositie. Had hier nooit van gehoord, mijn complimenten.”

“Wat een fantastisch initiatief. Erg genoten van het enthousiasme om eea voor het voetlicht te brengen. Hartelijk dank.”

“Het was fijn om deze bijzondere tentoonstelling te zien, te horen en te voelen!”

“Heel bijzonder om dit te ‘zien en te voelen. Op deze manier krijg je empathie voor onze gehandicapte medemensen. Waardevol om dit op deze manier te mogen ervaren.

Wij maken jouw ervaring op maat

Je kunt bij ons terecht voor onze standaard workshops. Maar het is ook mogelijk om een ervaringsworkshop op maat te maken. Niets is te gek voor ons, we denk graag mee over een creatieve invulling.

Contact ons voor de mogelijkheden