Een gevoel van zwart

Een documentaire over George Kabel

Klant: Lislokaal

De opdracht:  Tijdens een eerdere samenwerking met Petra van Bommel van het Lislokaal waarin wij een workshop Voel en Zie verzorgden, maakten we kennis met kunstenaar George Kabel. Zijn verhaal en de manier waarop hij kunst maakt, inspireerrende ons enorm en we wilden zijn verhaal graag kunnen vertellen aan een breder publiek. Met zijn verhaal konden we laten zien dat kunst maken ook als je niet kan zien, nog steeds mogelijk is. En dat je ook nog steeds van kunst kan genieten.

In 2018 benaderde Petra van Bommel ons dan ook met de volgende vraag:
Elvera, we kunnen dit verhaal niet onbesproken laten. Zullen we kijken of we een korte film kunnen maken over George Kabel? Als we zo een video maken, kun je die gebruiken als inspiratie tijdens de workshop Voel en Zie. Zullen we afspreken om te bekijken hoe we dit verhaal zo compleet mogelijk in beeld kunnen brengen?

Video opnames bij de installatie van George Kabel in het Van Abbe museum
George Kabel en een vrouw voor een schilderij in het Van Abbemuseum

Ondersteuning documentaire Een gevoel van zwart

De uitvoering: Met de financiële ondersteuning van verschillende fondsen hebben we uiteindelijk een mooi bedrag kunnen inzamelen om samen met filmmaker Gerben van Zevenbergen aan de slag te gaan om de docu te maken. In de voorbereidingen hebben we met elkaar het script opgesteld en de verschillende locaties bepaald om te filmen. Ook hebben we als onderdeel van de docu de workshop nog een keer gegeven in het Lislokaal. Daarnaast hebben wij de audiodescriptie gemaakt bij de docu, zodat deze ook goed te volgen is voor mensen met een visuele beperking.

een groepsfoto met van links naar rechts op de achterste rij, Petra van Bommel en Elvera van Leeuwen. Op de voorste rij Marleen Hartjes, Gerben van Zevenbergen en George Kabel.
Het trotse team tijdens de lancering van de film

Kun je hulp gebruiken bij jouw project?

Mikxs biedt hulp bij verschillende projecten die er voor zorgen dat kunst en cultuur toegankelijker wordt voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking.

Contact ons voor een vrijblijvend gesprek