Sociale toegankelijkheid erfgoedvrijwilligers

Online Workshop

In april 2023 gaven we een online workshop in opdracht van erfgoedhuis Zuid-Holland om meer bewustwording te creƫren bij de erfgoedvrijwilligers over sociale toegankelijkheid.

Meer over onze workshops

Voor een bank staat een professionele opstelling voor de livestream.

Samen met andere provinciale erfgoedhuizen werkt Erfgoedhuis Zuid-Holland aan het landelijke platform Erfgoedvrijwilliger.nl. In het kader hiervan werden er dit jaar drie online bijeenkomsten georganiseerd over sociale toegankelijkheid en Erfgoedhuis Zuid-Holland nam de eerste bijeenkomst op zich. Die eerste bijeenkomst moest een introductie bieden op sociale toegankelijkheid. De andere twee bijeenkomsten, die georganiseerd werden door andere erfgoedhuizen, gingen dieper in op bepaalde onderdelen van het onderwerp. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor vrijwilligers in het erfgoedveld en moesten zich richten op hoe die vrijwilligers tijdens ieder contact met de bezoeker rekening kunnen houden met de behoeften en noden van bezoekers en zo een bezoek aan een erfgoedlocatie of museum zo toegankelijk mogelijk kunnen maken.

Tijdens deze eerste bijeenkomst hebben Elvera en Kirsten de introductie verzorgt voor ruim 40 deelnemers. Met mooie voorbeelden en tips hebben we de erfgoedvrijwilligers een mooi compleet beeld kunnen geven wat zij kunnen doen. Op het platform erfgoedvrijwilliger.nl is onze workshop mooi samengevat met 5 tips waarmee de vrijwilligers aan de slag kunnen.

Wij maken jouw ervaring op maat

Je kunt bij ons terecht voor onze standaard workshops. Maar het is ook mogelijk om een ervaringsworkshop op maat te maken. Niets is te gek voor ons, we denk graag mee over een creatieve invulling.

Contact ons voor de mogelijkheden