Ervaringen deel je met elkaar

Bezoek aan de Kunsthal

Ben je als museum toegankelijk genoeg voor mensen met een visuele beperking?

Veel musea spelen met die vraag. Wij organiseren dan graag een bezoek met ervaringsdeskundigen. Mensen die vanuit hun eigen ervaring kunnen vertellen wat zij prettig vinden bij een bezoek of waar ze tegenaan lopen. Regelmatig organiseren wij deze bezoeken voor musea zodat ze van de doelgroep kunnen leren.

Joan en Layla wandelen door het atrium van de Kunsthal

De Kunsthal in Rotterdam is een museum dat geen eigen collectie heeft. Het is een locatie waar tijdelijke tentoonstellingen elke keer weer voor een uitdaging zorgen. Het gebouw op zich is al een uitdaging om door heen te wandelen alsĀ  je kunt zien. Laat staan als je niet (goed) kunt zien. Tijdens een bezoek aan de Kunsthal met een groep ervaringsdeskundigen hebben we de medewerkers kennis laten maken met de uitdaging die hierbij komen kijken. Zo kunnen zij leren van de doelgroep en ontdekken wat ze in de toekomst zouden kunnen doen om beter toegankelijk te zijn voor mensen met een visuele beperking.

Ronny luistert naar de ervaringen van Nathalie
Silvia en Ninelotte bespreken de tentoonstelling die ze net zijn binnengestapt.

Wil jij dat we meedenken over toegankelijkheid?

Wij helpen je graag op weg met onze advies trajecten. Van een kennismaking tot meedenken in een project, alles is mogelijk. Wij delen onze kennis en helpen je naar de juiste expertise organsiaties.

Bekijk ons advies aanbod