Blind voor één dag

Ervaringsdiner

Klant: eigen project

De opdracht: In 2018 deed het Oogfonds een oproep aan iedereen om op 21 juni (de langste dag van het jaar) mee te doen aan Blind voor 1 dag. ‘Het doel is om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor onmisbaar onderzoek naar oogziektes. Zo kan slechtziendheid en blindheid worden voorkomen.’ Een oproep die niet aan dovemansoren was gericht. Elvera besloot zichzelf een flinke uitdaging te geven.

Zij stuurde een selecte groep van haar vrienden en familie een uitnodiging:
Durf jij de uitdaging aan? Ik ga op 21 juni ‘blind voor één dag’ om geld in te zamelen voor onderzoek naar oogziektes en jij kan mij daarbij steunen. Ik ga een vijfgangendiner koken waarvan jij kan komen genieten als je de uitdaging aandurft om dat te doen terwijl je een simulatiebril draagt.

Elvera schept de borden op met haar simulatiebril op.
Elvera leest een verpakking uit de koeling in een supermarkt terwijl ze een simulatiebril draagt.

Klant aan het woord

Elvera over haar ervaring:

Het was bijzonder om te ervaren wat de omgeving voor invloed heeft op je zicht. Tijdens het boodschappen doen en koken had ik weinig last van het zicht dat ik miste. Maar toen iedereen binnen was en er veel meer prikkels waren, leek het wel of mijn zicht steeds minder werd. Het kostte allemaal veel meer energie dan wanneer je alles goed kunt zien.

Lees hier Elvera haar complete verslag van de ervaring

Evaliene over haar ervaring:

Het is een leuke en leerzame manier om kennis te maken met de problemen waar de doelgroep tegenaan loopt en zeker iets wat iedereen een keer zou moeten doen.

Wij maken jouw ervaring op maat

Je kunt bij ons terecht voor onze standaard workshops. Maar het is ook mogelijk om een ervaringsworkshop op maat te maken. Niets is te gek voor ons, we denk graag mee over een creatieve invulling.

Contact ons voor de mogelijkheden