Onderzoek RAAK

In 2021 is Elvera gevraagd om een onderzoek te doen naar de afgelopen 5 jaar van de RAAK stimuleringsprijs. Een prijs die ervoor gezorgd heeft dat de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking onder de aandacht kwam van musea. Een prijs die haar terug bracht naar het begin van Mikxs.

Elvera voor een beeldscherm met daarop de voorpagina van het RAAK rapport

Door de winst van de RAAK stimuleringsprijs door museum Boijmans Van Beuningen in 2017 kon Elvera écht van start met haar bedrijf Mikxs. Zij heeft de vraag dan ook met beide handen aangepakt en een onderzoek gedaan dat zij op 8 december mocht presenteren tijdens de uitreiking van de 6e editie van de prijs.

Naast het onderzoeken hoe de prijs de afgelopen jaren is ingezet en welke impact het heeft op de toegankelijkheid van musea voor mensen met een visuele beperking. Heeft zij ook een advies geschreven over de toekomst van de prijs. Want is een stimuleringsprijs nog nodig, als de musea al 5 jaar zijn gestimuleerd? Is de prijs de juiste invulling die aansluit bij de wensen en behoefte van de musea?

Rapport

Het is een mooi rapport geworden met de titel ‘Was het RAAK?’ Een rapport dat ook een vervolg gaat krijgen in 2022 waarbij zij ook nauw betrokken is met de uitvoering ervan. Een mooie opdracht dit wij voor de Oogvereniging Nederland hebben mogen uitvoeren.

Download hier het rapport ‘Was het RAAK?’

Wil jij dat we meedenken over toegankelijkheid?

Wij helpen je graag op weg met onze advies trajecten. Van een kennismaking tot meedenken in een project, alles is mogelijk. Wij delen onze kennis en helpen je naar de juiste expertise organsiaties.

Bekijk ons advies aanbod