Video Toegankelijkheid

Klant: Scribit.Pro

De opdracht: In 2018 volgde Elvera een tweedaagse training Audiodescriptie bij Bartiméus. Eveline Ferwerda was de initiator van deze cursus om mensen te werven die online video’s wilden gaan beschrijven voor scribit.tv. De manier waarop Elvera dit oppakte en de kwaliteit van haar output werd gezien en leidde tot een verregaande samenwerking met Eveline van Scribit.pro.

In 2019 benaderde Eveline Ferwerda Elvera met de volgende vraag:
Ik zou het leuk vinden als we binnenkort samen kunnen afspreken. Ik wil aftasten of je interesse zou hebben mij te helpen met het vormgeven van Scribit pro/ uitrollen van Scribit internationaal. Zou je daarvoor voelen?

Scribit Pro maakt gebruik van onze mogelijkheden voor projectondersteuning

Scribit.Pro, het platform voor toegankelijke online video’s

De uitvoering: Samen met Eveline heeft Elvera zich ingezet om een platform op te zetten waar online video’s toegankelijk gemaakt kunnen worden. Binnen het platform kun je de video voorzien van ondertiteling, audiodescriptie en een transcript; de drie eisen die gesteld worden aan een toegankelijke video volgens de WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Samen hebben ze het platform ontwikkeld en in de loop der tijd steeds verder verbeterd.

Collega aan het woord

Elvera over haar werk voor Scribit Pro:

Ik ben er heel blij mee dat ik door mijn werk bij Scribit Pro op een brede manier kan helpen bij de toegankelijkheid van kunst en cultuur voor mensen. Want dat is meer dan alleen het bezoeken van musea of meedoen aan culturele activiteiten. Het zoeken naar informatie op de website is vaak het begin van uitjes, en dan is het wel zo fijn als daar ook alles al toegankelijk is. Daarnaast helpt het enorm om ook zelf goed na te denken over de toegankelijkheid van informatie die in beeld of geluid wordt gedeeld en die kennis deel ik dan weer graag met mijn klanten.

Wil jij jouw video’s ook toegankelijk maken?

Kijk dan gerust eens op de website van Scribit.Pro en laat je inspireren. Maar je kunt ook contact opnemen met ons, dan vertelt Elvera je er alles over. Ze kan zelfs jouw video’s toegankelijk maken, wel zo makkelijk.

Ik wil meer weten over videotoegankelijkheid