Training Ongezien

Rondleiden van mensen met een visuele beperking

Mikxs heeft in 2022 een training georganiseerd voor museumdocenten over het rondleiden van mensen met een visuele beperking. Met deze training bieden wij de mogelijkheid om met museumdocenten en ZZP’ers in verschillende musea aanbod voor deze doelgroep te creĆ«ren.

Een groep met museumdocenten krijgt training in het depot van de kunstuitleen in Rotterdam

De training werd in het verleden voor individuele musea georganiseerd. Maar niet elk museum is zo groot dat het de behoefte heeft aan het opleiden van het hele rondleiders team. Daarnaast zijn er veel museumdocenten die op zelfstandige basis rondleiden en voor meerdere musea werken. Door een open training aan te bieden geven we meer musea de mogelijkheid te profiteren van de kennis die hier wordt op gedaan en vergroten we het aanbod.

Tijdens de tweedaagse training wordt er dieper in gegaan op de doelgroep en hoe breed die eigenlijk is. Er worden oefeningen gegeven in het begeleiden, beschrijven en beleven van kunst. De museumdocenten leren zo niet alleen hoe ze de doelgroep goed kunnen begeleiden tijdens een bezoek, maar ook hoe ze de collectie met alle zintuigen kunnen laten ervaren. Hierdoor kunnen ze zelfstandig nieuwe programma’s ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking, maar ook kijken hoe het museum bijvoorbeeld aanpassingen kan doen bij tentoonstellingen die de mogelijkheid voor een zelfstandig bezoek vergroot.

Heb je interesse in onze trainingen?

Bekijk ons aanbod en neem vrijblijvend contact op voor een training op maat. Wij passen onze training graag aan zodat hij perfect op jullie wensen is aangesloten.

Bekijk ons trainingsaanbod