Walk4Light

De opdracht: We zetten ons graag in om het leven van mensen met een visuele beperking wat mooier te maken. Dit doen we niet alleen door eigen ideeën uit te werken en musea te helpen. Soms komen er ook initiatieven van anderen voorbij waaraan we graag een steentje bijdragen.

In maart 2022 zagen we een oproep voorbij komen met de volgende vraag:

“Ken je iemand met een erfelijke oogaandoening en wil je dat hiervoor een oplossing komt? Help dan mee met geld inzamelen voor het AMC zodat er onderzoek gedaan kan worden. Door een Walk4Light te lopen in jouw gemeente en je hiervoor te laten sponsoren creëer je betrokkenheid in jouw directe omgeving.”

Fel rode lichtjes op de reflecterende hesjes van deelnemers aan de Walk4Light
Een groep met fluorescerende hesjes wandelt over de stoep

Nacht van de nacht Walk4Light

De uitvoering: Het idee voor Walk4light is bedacht door de familie Hogervorst uit Noordwijkerhout. Bij alle drie de dochters (Fiene, Iefke en Lenne) is de oogziekte Retinitis Pigmentosa geconstateerd. Ze verliezen langzaam hun zicht en hebben ernstige nachtblindheid ontwikkeld. Toen de familie Hogervorst hoorde over het onderzoek naar de ontwikkeling van een gentherapie voor deze oogziekte besloten zij om in actie te komen en organiseerden ze een avondvierdaagse.

Enthousiast hebben wij het initiatief overgenomen en op 29 november 2022, tijdens de nacht van de nacht, een eigen Walk4Light georganiseerd. Deelnemers konden kiezen voor een wandelroute van 5 of 12 kilometer en startten bij het vallen van de duisternis. Naast een kaart met de route, konden ze deze ook online volgen in de izi.TRAVEL app waarin de route uitgesproken werd door een synthetische stem. Dit omdat je een route niet kan lezen als je niets kunt zien en dan aangewezen bent op digitale alternatieven of medewandelaars. Ook kregen ze onderweg uitleg over welke obstakels voor blinden en slechtzienden er in de route zitten. Zo maakte iedereen niet alleen een wandeling voor het goede doel maar kregen ze ook een inkijkje in hoe iemand die niet (goed) kan zien een wandeling ervaart.

Uiteindelijk hebben we € 705,00 opgehaald met de 57 deelnemers aan de Nacht van de Nacht Walk4Light. https://www.steunamc.nl/actie/walk4lightschipluiden/updates

Klant aan het woord

Dave Hogervorst over deze editie van de Walk4Light

Het was weer heel bijzonder hoe alle deelnemers geïnteresseerd waren in ons verhaal en allemaal meeliepen en daarmee ons weer een stapje dichter bij het onderzoek naar een behandeling van RP hebben gebracht. Elvera en Annemiek, ontzettend bedankt voor de organisatie!!

Enkele reacties van de deelnemers

Wat was dat heftig”

“Woh, ik heb me nooit gerealiseerd hoe fijn het is om te kunnen zien.”

“Fijn dat er ook uitleg was onderweg waar mensen tegenaan lopen als ze slechter gaan zien. Dat gaf een hele andere dimensie aan de wandeling.

Wij maken jouw ervaring op maat

Je kunt bij ons terecht voor onze standaard workshops. Maar het is ook mogelijk om een ervaringsworkshop op maat te maken. Niets is te gek voor ons, we denk graag mee over een creatieve invulling.

Contact ons voor de mogelijkheden