Advies

Toegankelijkheid is gastvrijheid

Heb je er weleens over nagedacht? Als je niet toegankelijk bent, dan ben je niet gastvrij. En gastvrij zijn, dat willen we allemaal. Door het op die manier te benaderen begrijpt iedereen veel beter waarom het zo belangrijk is. Maar weet je niet waar je dan moet beginnen?

Boek dan een ‘gastvrij’ gesprek.

Gastvrij gesprek

In een uurtje maken we kennis en bespreken we waar jij tegenaan loopt om de toegankelijkheid in jouw culturele instelling op te pakken. Je krijgt tips en trics waar Mikxs je bij kan helpen, maar ook welke organisaties er nog meer zijn die specifiek kunnen helpen bij jouw vragen. Het gesprek is geheel vrijblijvend omdat wij het belangrijk vinden dat jij te weten komt waarom dit onderwerp aandacht verdient.

Adviestraject

Ga je aan de slag maar wil je tijdens dat proces ook een beroep kunnen doen op de kennis die wij in al die jaren hebben verzameld? Dan kan dat natuurlijk ook. In onze adviestrajecten kijken we mee vanaf de zijlijn.

Jij bepaald hoe groot onze inzet is en waar jij hulp bij nodig hebt. Wil je dat we aanschuiven bij een overleg, meedenken met de marketing en communicatie afdeling, of moeten wij een testpanel voor je samenstellen? Wij bepalen samen hoeveel adviesuren je nodig denkt te hebben en we rekenen ze af op basis van nacalculatie. Zo betaal je nooit meer dan je gebruikt, dat is wel zo eerlijk toch?

Kan jij wel wat hulp gebruiken?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Soms is een advies gewoon een goed gesprek

Tijdens de open monumentendag wilde het team van de Annamolen Keent te Weert speciaal aandacht besteden aan de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Het idee was om onder andere een zogenaamde voeltafel in te richten. Wij kregen de vraag advies te geven over de inrichting van deze voeltafel en/of eventuele andere tips om de molen ook voor blinden en slechtzienden interessant te maken. In twee uitgebreide gesprekken hebben we bekeken wat er allemaal al aanwezig was en hoe dit nog verder verbeterd kon worden.

John Snijkers over het resultaat

We hebben tijdens Open Monumentendagen 3 personen gehad die de voeltafel daadwerkelijk hebben gebruikt. Het was één persoon die volledig blind was en 2 personen die zeer slechtziend waren. De reacties waren positief. Vooral ook sprak er waardering uit dat wij als team van vrijwilligers op zo’n actieve manier met toegankelijkheid bezig zijn. Vooral de voelbladen van de taal van de molenwieken bleek erg gewaardeerd te worden, óók door zienden die meer over de voeltafel wilden weten. Heel wat mensen hadden ook gelezen dat we met dat project bezig waren.
De bezoekers kwamen ook uit alle hoeken van Nederland en België.

Laat het maar aan ons over

Wil je wel aan de slag maar heb je er de tijd of mensen niet voor. Misschien is de projectondersteuning van Mikxs dan iets voor jou.

Wat houdt projectondersteuning in?