Projectondersteuning

Geen tijd is geen excuus

In de meeste culturele organisaties is een toegankelijkheidsmanager geen basisfunctie. Vaak is het onderwerp toegankelijkheid slechts toegevoegd als een taak om naar te kijken of staat het ergens op de to-do-list van een meerjarenplan. Het is een onderwerp waarvan we vaak niet weten wat je ermee moet en daarom vermijden we het liever. En als dan iemand vraagt hoe het ermee staat, dan is er nog geen tijd voor geweest om er iets mee te doen.

Mikxs biedt ondersteuning aan organisaties die het onderwerp op willen pakken maar daar zelf (nog) geen tijd voor hebben. Wij kunnen op projectbasis het onderwerp op de kaart zetten en inbedden in de organisatie. Door bewustwording te creëren, te inventariseren wat er al goed gaat en waar nog verbeterslagen gemaakt kunnen worden. Samen werken we aan de opzet van een plan van aanpak om iedereen in de organisatie te activeren, want er is voor iedereen wat te doen. Van de ICT- afdeling en de marketing, tot de publieksmedewerkers en de beveiligers, en ook de producerende collega’s; allemaal zullen zij hun steentje moeten bijdragen.

Klant aan het woord

Fieke Dieleman, specialist publieksprogramma’s Museum Boijmans Van Beuningen

Elvera helpt Museum Boijmans Van Beuningen op een heel professionele en passievolle manier om zich te ontwikkelen op het gebied van sociale en fysieke toegankelijkheid. Daarnaast draagt ze bij aan het vergroten van bewustwording en kennis van het personeel op het gebied van toegankelijkheid. Ze ontwikkelde specifieke programma’s zoals Ongezien Boijmans, voor mensen met een visuele beperking. Elvera heeft veel expertise en een enorm netwerk dat ze steeds op de juiste manier in weet te zetten.

Wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben je benieuwd hoe Mikxs kouw organisatie kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en wie weet worden we dan binnenkort collega’s.

Twijfel niet, maak een afspraak