Toegankelijk Museum

Samen bereik je meer

Bij dit initiatief staat naast kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen, het samen aanpakken centraal. Veel musea zitten met dezelfde vragen waarvan ze vaak niet weten bij wie ze daarvoor terechtkunnen. Of ze willen dezelfde doelgroepen aanspreken maar weten niet de juiste kanalen te vinden.

Een vrouw zit op een bankje voor een muur et schilderijen en lijkt er op haar gemak naar te zitten kijken.

Toegankelijk Museum is de spin in het web. Wij verzamelen de vragen en bouwen er kennissessies omheen waarin we dieper ingaan op het onderwerp. Wij kloppen aan bij organisaties om het aanbod van alle aangesloten musea in één keer onder de aandacht te brengen. Maar bovenal zijn wij er om te helpen de juiste kanalen te vinden als experts en ervaringsdeskundigheid nodig is.

Kennis en ervaring delen

Per jaar worden er vier kennissessie georganiseerd waaraan alle musea in de regio kunnen deelnemen. Elke sessie behandeld een onderwerp op het gebied van toegankelijkheid. Hierbij komen ervaringsdeskundigen aan het woord; Vertellen experts over aanpassingen die nodig zijn om toegankelijk te zijn; Worden tips gegeven bij wie je voor bepaalde onderwerpen kunt aankloppen; En is er tijd om onderling de ervaringen uit te wisselen.
Elke sessie opent een van de aangesloten musea zijn deuren om de collega’s te ontvangen. Iedereen kan onderwerpen aandragen waarover ze meer willen weten en waarmee de sessies een invulling krijgen.

Daarnaast hebben de aangesloten musea toegang tot een kennisbank waar ze meer informatie kunnen vinden over het onderwerp toegankelijkheid. Bovendien krijgen ze persoonlijke tips en adviezen specifiek voor het eigen museum.

Bekijk hier welke musea zijn aangesloten bij Toegankelijk Museum

Samenwerking met Toegankelijk Museum?

Bel of mail ons gerust om meer te weten te komen over wat Toegankelijk Museum voor jou kan betekenen. Wij gaan graag in gesprek om de mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Neem contact met ons op