Workshops

Bewustwording was nog nooit zo leuk

Veel organisaties vinden het lastig om de collega’s enthousiast te krijgen voor het onderwerp toegankelijkheid. Een workshop van Mikxs kan dat tij keren. Tijdens onze workshops draait het om het zelf ervaren van een visuele beperking.

Kijken door een andere bril

Door de wereld om je heen even letterlijk door een andere bril te bekijken, een simulatiebril, wordt je geconfronteerd met dat wat voor mensen met een visuele beperking dagelijkse kost is. De boodschap wordt des te meer versterkt als deze bewustwording plaatsvindt tijdens een dagelijkse activiteit zoals bijvoorbeeld de lunch.

Door leuke actieve opdrachten laten we jou en je collega’s het zelf ervaren en gaan we daarna graag in gesprek om alle vragen te beantwoorden. Onze workshops zullen je inspireren om aan de slag te gaan met het onderwerp.

Lunchworkshop

We pakken het belangrijkste moment van de dag om bewustwording te creëren: de lunch. Door met simulatiebrillen op te lopen langs het lopend buffet, een plekje te zoeken in het bedrijfsrestaurant en met elkaar de lunch te gebruiken, kom je erachter wat er allemaal bij komt kijken als je dit met een visuele beperking moet doen. De workshop wordt gestart met een korte introductie en na de lunch komen we weer bijeen om de ervaringen te delen.

Praktische informatie

2,5 – 3 uur op locatie tot 15 personen
incl. lunch (door u te verzorgen)

€ 250,00 excl. btw, reis- en onkosten

Informatie aanvragen

Workshop Voel en Zie

Kunst ontdekken op de tast. Dat het nog niet zo eenvoudig is, zul je ontdekken in de workshop ‘Voel en Zie’. We gaan objecten bekijken door onze handen aan het werk te zetten. Op de tast gaan we ontdekken wat je kunt voelen en hoe je zonder te kijken toch een beeld kan vormen hoe iets eruit ziet. Daarna gaat iedereen zelf aan de slag. Wat jij hebt gevoeld, ga je vormgeven met klei. Weet je nog hoe de kleine details voelden? Jouw handen zullen je ogen zijn.

Praktische informatie

2,5 uur op locatie tot 15 personen
incl. koffie en thee (door u te verzorgen)

€ 350,00 excl. btw, reis- en onkosten

Informatie aanvragen

Door het oog van de meester

George Kabel is beeldend kunstenaar. Hij maakt zijn werk volledig op de tast omdat hij blind is. Tijdens de workshop ‘Door het oog van de meester’ zien we in een korte documentaire George in zijn werkplaats en volgen we hem tijdens een tentoonstelling. In de documentaire schuift hij ook aan bij de workshop Voel en Zie. Nadat we de video hebben bekeken, zullen we aan de slag gaan zodat iedereen zelf kan ervaren hoe het is om op de tast een kunstwerk te maken. Een combinatie van de Workshop ‘Voel en Zie’ en de documentaire ‘Het gevoel van Zwart’.

Praktische informatie

3 uur op locatie tot 15 personen
incl. koffie en thee (door u te verzorgen)

€ 400,00 excl. btw, reis- en onkosten

Informatie aanvragen

Toe aan de volgende stap?

Kies dan voor een van onze trainingen waarin je niet alleen leert door te ervaren, maar ook echt de eerste stap maakt om aan de slag te gaan.

Bekijk ons trainingsaanbod